De omgeving 

 

"Villa Vigneau”  ligt op ongeveer 450 km van Utrecht en is per auto eenvoudig te bereiken.
Het badplaatsje Mesnil- Val ligt direct aan zee. Het grindstrand is gemakkelijk bereikbaar. Het dorp beschikt over een bakker,  een slager en enkele horecagelegenheden waaronder "Resto de la plage” op het strand.

Grote supermarkten zijn te vinden in Le Tréport en Eu (5 km)

De kustlijn bestaat hier uit spectaculaire witte krijtrotsen die onderbroken worden door riviertjes die in zee stromen. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want het is mogelijk om bij eb langs de krijtrotsen het dorp Criel te bezoeken(2 km) 
De falaise wandelroute(Gr 21, de beroemde Atlantische wandelroutre van Le Havre naar Le Tréport) loopt langs de villa en van daaruit is het vissersplaatsje Le Tréport gemakkelijk  te bereiken (4km) Bij Le Tréport kan men dan via de gratis kabelbaan van de krijtrotsen in het  schilderachtige stadje komen met zijn leuke haven en vele restaurantjes. Hier bevindt zich een vismarkt waar dagelijks verse vis wordt aangevoerd.
Ook voor fietsers is dit gebied een eldorado hoewel ze niet bang moeten zijn voor heuvelachtig terrein!
Op 6 km afstand ligt het plaatsje Eu met zijn historische bezienswaardigheden en zijn streekmarkt op vrijdag. Buiten Eu bevindt zich een prachtig natuurpark: Forêt d’Eu       Mesnil Val
Le Tréport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dieppe (30 km) is de oudste badplaats en haven in dit gebied. Een bezoek meer dan waard!

Op een half uurtje rijden noordelijk ligt het prachtige natuurgebied: de baai van de Somme waarbij de plaatsjes Ault en Le Crotoy zeker niet vergeten mogen worden.

In Amiens, de hoofdstad van Picardie, staat de Notre Dame d’Amiens, de grootste gotische kathedraal van Frankrijk.
Iets verder, richting Parijs, ligt  Rouen, de stad waar Jeanne d’Arc verbrand werd, een prachtige stad met een gezellig centrum.
Ook de tuinen van Monet, de beroemde schilder, in Giverny, zijn voor een bezoek aan te raden.
Uiteraard is er nog veel meer te zien en te beleven maar voor meer informatie kunt u zich wenden tot de VVV’s (syndicat d’Initiative) in de genoemde plaatsen.

Bovendien ligt er in de villa een map met informatie, over markten e.d. en (wandel)kaarten.